Wednesday, June 20, 2012

AYAM BBQ

AYAM BBQ...
seeloknya elakkan perap ayam ngan madu sbb ayam senang terbakar ( hangus ) masa membakar... kalau nak cuba saya punya resipi serai dalam 5 btg,
 bwg besar dlm 2 biji,
 halia dalam besar ibu jari ( lebih sket pun xpe ) bahan yg ni kita kisar kemudian perap pada ayam dalam 1/2 jam kemudian buang air bawang dalam bekas perapan tu baru letak sos lada hitam readymade,
 garam, kicap manis sket dan serbuk cili kalau suka. 
gaul sebati dan perap dlm 15 minit lagi sedia untuk dibakar. 
sblm bakar ambil 2 sudu makan susu pekat masakkan bersama 4-5 sudu makan butter atas api yg perlahan kemudian sapu pada ayam semasa diatas pembakar. rasa dia akan lebih lemak.... selamat mencuba jika berminat....

No comments:

Post a Comment